Onze filosofie
Zuiverheid
Wij werken met zuivere wijnen. Zuivere wijnen zijn kort gezegd wijnen zonder bacteriën en schimmels, met een laag sulfietgehalte. Wijnen waar geen extra - en chemische stoffen aan zijn toegevoegd. Je proeft de echte zachtheid en zuiverheid. Een aantal voordelen hiervan zijn is dat je van het drinken van zuivere wijnen geen hoofdpijn krijgt, en ook dat je flessen na openen een aantal weken kunt bewaren zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Onze wijnen worden met koeltransport naar ons magazijn in Nederland getransporteerd en klimaat gecontroleerd opgeslagen. Zo blijft de temperatuur constant en de wijn zuiver. Een zuivere wijn is in balans in geur, smaak en afdronk, licht verteerbaar én bijzonder lekker! Pas op, zuivere wijnen zijn verslavend lekker. Wist je dat er in een zuivere wijn vier keer minder suiker zit dan in een fabriekswijn?
Duurzaamheid
Duurzaamheid staat voor ons hoog in het vaandel. Dat geldt ook voor de wijnhuizen waar wij mee samenwerken. De wijnboeren telen druiven op een milieu verantwoorde wijze. Een wijnhuis dat duurzaam werkt is gericht op het in stand houden van de aardbol door oog te hebben voor het insectenleven, bodemgesteldheid en het milieu. Zij doen wat nodig is om het insectenleven intact te laten en gebruiken geen zware pesticiden. Zo worden de geperste druivenschillen weer gebruikt als voeding voor de bodem in de wijngaarden. Ook het gebruik van duurzame machines, zonne-energie, druppelirrigatie in plaats van sproei irrigatie en het scheiden van afval worden toegepast. Wij werken niet met Overzeese wijngebieden, zodat de CO2 uitstaat laag blijft.
Vegan
Het merendeel van onze wijnen zijn volledig vegan. Dit wil zeggen dat de wijnen geklaard worden met groentenpulp, in plaats van met kippeneiwit of gelatine. Voor de lijm van de kurk, de etiketten en de dozen gebruiken onze wijnhuizen een anti chlooranisol middel in plaats van vissenschubben.