Wijnassortiment

De wijnen van Wijnzinnig! zijn zuiver, duurzaam en vegan. Al mijn wijnen worden met koeltrailers rechtstreeks vanaf het wijnhuis getransporteerd naar Nederland en ook de wijnvoorraad is klimaat gecontroleerd. Ik heb altijd voldoende wijn op voorraad om snel en servicegericht te kunnen leveren.

Wijnen van Wijnzinnig! zijn met een minimale afname van drie flessen te bestellen.

Ben je benieuwd naar de herkomst, smaakkenmerken en de wijn-spijscombinaties van een wijn? Klik dan op een foto. Je vindt hier ook welke awards de wijn gewonnen heeft.

Nieuwsgierig naar de prijzen van de wijn? Neem dan via e-mail of telefonisch contact met me op, dan stuur ik je persoonlijk mijn prijscourant.

Bekijk de wijnen

“Waarom is de kwaliteit van mijn wijnen zo hoog?”

  • 1. De wijnmakers gebruiken druiven van eigen wijngaarden, dit zorgt onder andere voor controle op kwaliteit.
    2. Maximaal 70% van de druiven worden gebruikt voor eigen botteling, hiervoor worden alleen de beste druiven geselecteerd.
    3. De overcapaciteit van de wijnpersen is dusdanig, zodat korte oogstperiodes niet leiden tot uitstel van de oogst.
    4. De wijnhuizen hebben controle op de kwaliteit van de aanschaf van de druivenstok tot en met het inpakken van de pallet.
    5. De wijnhuizen beschikken over een eigen oogstmachine.
    6. Het eigen vermogen van de wijnhuizen is > 50%, daardoor blijft behoud van het normale prijsniveau tijdens een selectieve oogst in moeilijke oogstjaren.
    7. De wijnmakers hebben aantoonbaar ervaring (> 3 jaar) op het terroir, druivensoort en volumes.
    8. De wijnmakers werken met gecultiveerde gistcellen om een zuivere vergisting te bewerkstelligen.
    9. De wijnhuizen beschikken over een eigen laboratorium.
    10. De wijnhuizen werken met Inox Cuves (rvs vaten) en eiken vaten.
    11. Tijdens elk onderdeel van het vinificatieproces vindt temperatuur- en zuurstofcontrole plaats, om bacteriën en oxidatie tegen te gaan en de wijn lekkerder te krijgen.
    12. De botteling wordt uitgevoerd in aparte batches om oxidatie tegen te gaan.
    13. Het zuurstofgehalte in de wijn wordt bij botteling gemonitord.

Samen met de wijnmakers zorgen we ervoor dat de kwaliteit van de wijnen hoogwaardig blijft. Ben jij benieuwd of je nou écht het verschil proeft met een zuivere wijn? Neem dan contact met me op via deze button

Contact

Ville d’Arfanta Prosecco

Quinta do Casal Monteiro
Branco

Vinalthau Viognier

Cadia Abrigat Sauvignon Blanc

Quinta do Casal Monteiro Rosé

Réserve Saint Marc Rosé

Vinalthau Rosé

Quinta do Casal Monteiro Tinto

Forma de Arte Reserva

Château Tayet Bordeaux Supérieur

Quinta do Casal Monteiro Late Harvest Moscatel

Navarro Pedro Ximenez